شیرزن زمانه ما

ساخت وبلاگ

[ارسال از کانال کانال رسمی محسن کدیور]
#یادداشت
خلاصه

شیرزن زمانه ما

اعظم علایی طالقانی (۱۳۲۲-۱۳۹۸) یکی از شیرزنان روزگار ما بود.
بیش از همه فرزندان مرحوم محمود طالقانی صفات پدرش را داشت، اهل قرآن، شوری، مبارزه با استبداد و مروج اسلام رحمانی بود.

در دوره اول مجلس شورای اسلامی که آزادترین مجلس بعد از انقلاب بوده است، اعظم طالقانی یکی از نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس بود، حزب اللهی ها در مذمت آن ها عنوان «لیبرال» را به کار می بردند! بدا به حال جامعه ای که آزادی خواهی دشنام محسوب شود.

اعظم طالقانی یکی از مؤثرترین مدافعان حقوق زنان در ایران معاصر محسوب می شود. از موضعی اسلامی پیگیر استیفای حقوق زنان و عدالت مساواتی بود.

نخستین زن نامزد ریاست جمهوری در ایران بود که نه یک بار بلکه چندین بار رسما در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد تا اثبات کند که مراد از «رجال مذهبی و سیاسی» در قانون اساسی مردان نیست و زنان هم همانند مردان صلاحیت تصدی این سمت را دارند.

شورای نگهبان که از ابتدا از تفکری بسته، ارتجاعی و قشری رنج برده همواره او را به جرم زن بودن رد صلاحیت کرد.

از همسر و فرزندانم شنیدم که در دوران زندان، خانم طالقانی مکررا به منزل ما سرزده و در حق زن و فرزندانم مادری کرده است. همه آن ها اعظم خانم را دوست می داشتند و از باب «بوی گل را از که جوییم از گلاب» از طریق او از مکتب طالقانی که مکتب اسلام صفا و مهربانی و آزادی است درس می آموختند.

اعظم طالقانی و هفته نامه اش «پیام هاجر» یکی از مدافعان استاد منتظری خصوصا در زمان حصر غیرقانونی ایشان بود. همچنان که از حقوق محصوران جنبش سبز دفاع می کرد.  

در غربت غربیه نیز این ارتباط گسسته نشد. آخرین تماس های من با ایشان در مورد تحقیقم درباره «لایحه قصاص و ارتداد جبهه ملی» بود.

اکنون اعظم طالقانی به جوار رحمت الهی رفته است، روسفید و سبکبار، با کارنامه ای موفق در خدمت به خدا و خلق خدا. از او جز خیر به خاطر نداریم.

آن ها که او را مکررا در انتخابات مجلس به اتهام آزادگی و در انتخابات ریاست جمهوری به اتهام مشخص زن بودن رد صلاحیت کردند و هفته نامه اش را بر خلاف قانون توقیف کردند در چشم این ملت جایی ندارند.
مردم از آن ها با عناوین کارگزاران اسلام اجباری، اسلام طالبانی، یا اسلام داعشی یاد می کنند.
اما از طالقانی و پدرش و مرامشان که اسلام رحمانی است همواره با احترام یاد می شود.

https://kadivar.com/17503/

به اندیشان...
ما را در سایت به اندیشان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : behandishana بازدید : 190 تاريخ : دوشنبه 20 آبان 1398 ساعت: 11:38