محمد توسلی دبیرکل نهضت آزادی ایران شد

ساخت وبلاگ

 محمد توسلی دبیرکل نهضت آزادی ایران شد

محمد توسلی

هاشم صباغیان، قائم مقام دبیرکل و نایب رییس شورای مرکزی نهضت آزادی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که محمد توسلی به عنوان دبیر کل این گروه انتخاب شده است.

در این اطلاعیه با اشاره به درگذشت ابراهیم یزدی و فعالیت های او در نهضت آزادی ایران تاکید شده که شورای این گروه در چهاردهم اردیبهشت و پس از وخامت حال آقای یزدی، محمد توسلی را به عنوان دبیر کل انتخاب کرده بود.

آقای صباغیان تاکید کرد که دبیر کل سابق نهضت آزادی ایران در طول فعالیت خود «مبارزات علنی، مسالمت‌آمیز و در چارچوب قانون» را پیگیری کرده و اعضای این گروه نیز همچنان «فعالیت‌های مصلحانه»را ادامه می دهند.

محمد توسلی سال ها رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران بود و درسال های گذشته چندین بار بازداشت شده است.

وی ۷۹ سال دارد و اولین شهردار تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود.

آقای توسلی سال ۳۵ برای تحصیل در رشته راه و ساختمان در دانشگاه تهران پذیرفته شد و از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان بود.

وی سال ۱۳۴۱ برای ادامه تحصیل به اشتوتگارت در آلمان رفت و از اعضای کنگره کنفدراسيون جهاني دانشجويان ايرانی بود.

آقای توسلی به گفته خودش سپس به آمریکا رفت، اما برای مبارزه مسلحانه با حکومت شاهنشاهی در ایران به مصر رفته و در آن جا آموزش های نظامی دید.وی در زمان حضور آیت الله خمینی در عراق شش ماه در زمره همراهان او بود.

این عضو نهضت آزادی پیش از انقلاب نیز در سال ۵۰ بازداشت و یک سال زندانی شد.

همسر آقای توسلی،مینا یزدی،خواهر ابراهیم یزدی است.

ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران و وزیر خارجه دولت موقت شامگاه یک‌شنبه پنجم شهریور در ۸۶ سالگی، در ازمیر ترکیه درگذشت.

آقای یزدی دی ماه ۹۵ قصد سفر به آمریکا برای درمان «توده پانکراس» را داشت که مشخص شد، بر اساس حکم قضایی ممنوع الخروج است. پس از آن دادستانی تهران با خروج وی از کشور برای معالجه موافقت کرد.

به دنبال حل مشکل ممنوع الخروجی، آقای یزدی به سفارت آمریکا در ترکیه مراجعه کرد، اما در‌‌ نهایت ویزای سفر به این کشور برای او صادر نشد.

ابراهیم یزدی پیش از انقلاب ایران یکی از نزدیکان آیت‌الله روح‌الله خمینی در پاریس بود و پس از انقلاب عضو شورای انقلاب شد.

شماری از منتقدان می‌گویند ابراهیم یزدی در جریان «محاکمه» و اعدام گروهی از فرماندهان ارتش شاهنشاهی ایران نقش داشته‌است. بنا بر روایتی دیگر، او تلاش کرده بود تا از نفوذ خود برای نجات جان شماری از مقام‌های پیشین استفاده کند.

یکی از مواردی که در جریان اتهام‌ها به او مورد استناد قرار گرفته، فیلمی مربوط به محاکمه سپهبد مهدی رحیمی، واپسین فرماندار نظامی تهران است. آقای رحیمی از جمله افسران ارتش شاهنشاهی ایران بود که به شاه وفادار ماند. آقای یزدی، اتهام‌های وارد شده در این مورد را رد کرده و در سال ۸۴ در مصاحبه‌ای خواستار پخش کامل فیلم موجود شده بود.

ابراهیم یزدی، پس از درگذشت مهدی بازرگان، دبیر کل نهضت آزادی ایران شد. او پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، چند بار بازداشت شد.

آقای یزدی در دادگاه انقلاب در سال ۹۱، با اتهام‌هایی مانند «اقدام علیه امنیت کشور» و «نشر اکاذیب» و همکاری با نهضت آزادی ایران، به هشت سال زندان و پنج‌ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد.وی در واکنش به این حکم گفته بود دادگاه انقلاب صلاحیت بررسی به اتهام‌های واردشده را ندارد.

نهادهای جمهوری اسلامی با استناد به نامه آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، به علی‌اکبر محتشمی‌پور، وزیر کشور وقت، فعالیت نهصت آزادی را «غیر قانونی» می‌دانند.

نهضت آزادی ایران در سندیت این نامه ابراز تردید کرده و از سوی دیگر اعلام کرده که این گروه تاکنون در هیچ دادگاهی، «غیرقانونی» اعلام نشده و فعالیتش قانونی است.

طی سال‌های گذشته با استناد به نامه آیت‌الله خمینی بارها صلاحیت اعضای نهضت آزادی در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری رد شده است.

به اندیشان...
ما را در سایت به اندیشان دنبال می کنید

برچسب : توسلی,دبیرکل,آزادی,ایران, نویسنده : behandishana بازدید : 185 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 19:30